Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Font: oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una modificació
Data d'actualització: desembre 2019

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Órgan: Consell

Data: 22/11/2019
Localitat: València

Temes: Igualtat; ;


Text:

Declaració institucional amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

El Consell se suma a la commemoració del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones i manifesta, en primer lloc, la seua solidaritat, i la del poble valencià, amb les dones víctimes de violència de gènere i les seues famílies, el seu absolut rebuig a les actituds dels agressors i homes que exerceixen qualsevol tipus de violència contra les dones i els seus fills i filles, i interpel·la a tota la societat per acabar amb aquest conflicte social i polític basat en les relacions de dominació patriarcals en les que es sustenta la violència masclista.

 

En el marc del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, acord que aglutina a tota la societat valenciana democràtica, la Generalitat reitera el seu compromís institucional tant en l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles com en treballar per a transformar la societat cap a un paradigma feminista a partir de la igualtat d'oportunitats, la cultura de la pau i la no-violència, el reconeixement de la diversitat i la no-discriminació, el foment dels bonstractes en el marc d'unes relacions sanes i igualitàries i una nova relació amb el Planeta i les formes de consum.

 

A més, enguany, la campanya institucional per al 25 de novembre, de la Vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb el lema "Així Sí" busca interpel·lar a la joventut, singularment als joves, amb un reforç positiu dels comportaments igualitaris que transiten cap a masculinitats igualitàries.

 

Per tot això, des del govern valencià ens comprometem:

 

1.         En la lluita per la igualtat d'oportunitats i contra la feminització de l'empobriment, la igualtat salarial i en combatre qualsevol desigualtat per raó de gènere, promoure polítiques que garantisquen la possibilitat d'una vida independent de les dones des de l'alternativa residencial i el dret a l'habitatge, la inserció sociolaboral o el reconeixement de drets com la renda valenciana d'inclusió o la situació de monoparentalitat.

 

2.         La prevenció, coeducació i promoció de la igualtat fonamentada en nous imaginaris col·lectius basats en les relacions saludables, crítiques, igualitàries i plaenteres, amb especial suport tant des de la Xarxa Valenciana d'Igualtat com de la Xarxa Jove de la Generalitat. Així com buscar l'equilibri entre l'esfera pública i privada, reproductiva i productiva, la raó i les emocions, i la coresponsabilitat entre homes i dones.

 

3.         Garantir l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i masclista, als seus fills i filles, des de la xarxa pública de la Generalitat i la millor coordinació amb la resta d'administracions públiques i agents que intervenen. I la formació transversal en perspectiva de gènere per als equips professionals.

 

4.         Impulsar l'Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, dins del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb l'objectiu d'acabar amb la violència sexual contra les dones i construir un nou marc relacional basat en la coeducació i el dret a la sexualitat. En aquest cas, apostar clarament per l'educació afectiva-sexual des d'edats primerenques.