Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Font: oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una modificació
Data d'actualització: desembre 2019

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del Dia internacional de l’asma.

Declaració institucional amb motiu del Dia internacional de l’asma.

Órgan: Consell

Data: 27/04/2018
Localitat: VALÈNCIA

Temes: Sanitat, asma ;


Text:

 

La Iniciativa Global per l'Asma (GINA), projecte col·laboratiu de l'Institut Nacional del Cor, el Pulmó i la Sang dels Estats Units i l'OMS, impulsa el primer dimarts del mes de maig el "Dia mundial de l'asma". Enguany se celebra sota el lema "Mai massa prompte, mai massa tard".

El Consell, atenent el seu compromís polític, manifesta l'adhesió al Dia mundial de l'asma; el seu suport i solidaritat a totes les persones afectades i els seus familiars; com també tot el seu suport a les iniciatives i accions dutes a terme pels professionals sanitaris i les associacions de persones amb asma; garanteix la seua participació institucional en els plans promoguts per organismes d'àmbit autonòmic, nacional, europeu o mundial; i es seu compromís amb la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de les persones amb asma, amb l'objectiu d'aconseguir reduir la càrrega d'aquesta malaltia.

L'OMS calcula que en l'actualitat hi ha 235 milions de pacients amb asma, que és una de les principals malalties no transmissibles. Està present en tots els països independentment del seu grau de desenvolupament, però més del 80 % de les morts per asma tenen lloc en països d'ingressos baixos i mig-baixos. És la malaltia crònica més freqüent en la infantessa. L'asma té una incidència en la nostra Comunitat al voltant del 6-8 per mil, semblant al que ocorre en el nostre entorn.

La Generalitat està compromesa en la millora en el diagnòstic i tractament de l'asma, i treballa amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients, especialment en els objectius del programa de l'OMS: vigilància, prestant especial atenció a les poblacions pobres i desfavorides; prevenció primària, per a reduir l'exposició a factors de risc comuns; i augmentar la qualitat i l'accessibilitat de l'atenció sanitària en els diferents nivells del sistema sanitari, millorant l'accés a intervencions rendibles, inclosos els medicaments.

D'aquesta manera es facilita l'objectiu del Pla de Salut 2016-2020: "Millorar l'abordatge de les malalties respiratòries cròniques" que garantisquen la qualitat i la continuïtat assistencial.