Visualització de contingut web

Declaracions Institucionals

Font: oficina del Secretariat del Consell
Data de creació: març 2019
Periodicitat: cada vegada que es produïsca una modificació
Data d'actualització: desembre 2019

« Ves enrere

Declaració institucional amb motiu del 24 d'octubre, dia de les Nacions Unides (ONU)

Declaració institucional amb motiu del 24 d'octubre, dia de les Nacions Unides (ONU)

Órgan: Consell

Data: 19/10/2018
Localitat: VALÈNCIA

Temes: Nacions Unides; ONU; Drets Humans ;


Text:

Declaració institucional amb motiu del 24 d'octubre, dia de les Nacions Unides (ONU)

El pròxim 24 d'octubre es commemora l'entrada en vigor de la Carta de les Nacions Unides, el seu document fundacional. Han transcorregut 73 anys des del seu naixement, i amb aquest motiu se'ns brinda l'oportunitat de reconéixer i revisar el treball de l'organització en pro de la pau, el desenvolupament sostenible i els drets humans, així com d'afermar les relacions de confiança entre les regions que formem part de la mateixa i transmetre aquest treball conjunt a la ciutadania.

 

El nostre món cada vegada més interconnectat i complex planteja desafiaments que obliguen a transcendir totes les fronteres. Davant aquestos reptes globals, l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides al setembre de 2015, representa el més recent esforç internacional dirigit a proposar solucions i vies d'acció comunes a tots els pobles del món per a eradicar la pobresa, aconseguir els drets humans a tot arreu i per a totes les persones, i avançar en la construcció d'un món més pacífic i sostenible. Aquesta agenda de les Nacions Unides pretén ser un punt d'inflexió històric, una proposta universal, transformadora i integral que canvie el paradigma cap a un model de desenvolupament sostenible social, econòmica i mediambientalment.

 

Amb aquesta ocasió, el Consell reitera el seu ferm compromís amb els principis recollits en la Carta de les Nacions Unides i amb la defensa dels drets fonamentals de les persones, de la dignitat i el valor de la persona humana i de la igualtat de drets d'homes i dones, per a continuar treballant en la consolidació d'una societat més justa, solidària i equitativa; i recolza la consecució de l'Agenda 2030, mitjançant una estratègia autonòmica que assente les aliances i accions necessàries.

 

Com a expressió d'aquest reconeixement a l'insubstituïble paper de l'Organització de les Nacions Unides durant la setmana del 22 al 28 d'octubre de 2018, coincidint amb el seu aniversari, la bandera de les Nacions Unides onejarà en el Palau de la Generalitat.