Web Content Display

Declaraciones Institucionales

Aquí puede consultar las últimas declaraciones institucionales del Consell. También puede utilizar el buscador de declaraciones institucionales hechas por el Consell desde el 2006 introduciendo una palabra clave del título o tema de interés.

 

Fuente: Oficina del Secretariado del Consell
Fecha de creación: marzo 2019
Periodicidad: cada vez que se produzca una modificación
Fecha de actualización: de acuerdo con la última declaración publicada
Fundamento: art. 37.2 del Decreto 105/2017, de 28 de julio, del Consell, de desarrollo de la Ley 2/2015, de 2 de abril (DOGV núm. 8118, de 01.09.2017)

« Back

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBfòbia.

Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la LGTBfòbia.

organo: organo.consell

fecha: 17/05/2019
localidad: VALÈNCIA

temas: Diversitat; igualtat; LGTBI ;


texto:

 

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (odi, rebuig, prejudici o discriminació cap a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans o amb variacions intersexuals o a qualsevol altra persona per motiu de la seua orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar), coincidint amb l'eliminació de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut en 1990.

El Consell, en la línia marcada per la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI, aprovada en les Corts Valencianes, sense cap vot en contra, manifesta el seu absolut compromís amb l'eradicació de qualsevol forma de discriminació, odi o violència cap a les persones LGTBI, tant en el nostre territori com a tot el món, on continua havent-hi 70 països en què ser una persona LGTBI està penat, fins i tot en 13 d'ells pot suposar la pena de mort. Enguany, a més, el Consell se suma a aquest dia en la línia marcada per les entitats de tota Espanya, que han volgut dedicar 2019 a la memòria d'una lluita històrica i a la visibilització dels qui van patir la persecució i alhora van lluitar per les llibertats que hui disfrutem fent un país millor, i que hui continuen reivindicant el seu dret a ser i estimar lliurement també quan s'és major. Moltes d'elles van ser assassinades o ens les va arrabassar la pandèmia de la sida. Unes altres, van viure amagades i segueixen en armaris per por del rebuig i la discriminació. I les qui van decidir eixir, mostrar-se tal qual eren, hui estan patint de nou la invisibilització i el rebuig.

Per això el Consell vol enguany,  sota el lema #TrencalEstereotip, rendir un homenatge a eixes persones, recordar les seues històries i els seus assoliments, i donar-les veu perquè ens traslladen les seues reivindicacions actuals, per a sensibilitzar a les institucions i la societat en el seu conjunt davant les situacions de soledat i discriminació que pateixen. En eixe sentit, el Consell es compromet a desenvolupar la Llei 23/2018, amb l'objectiu de recuperar la Memòria LGTBI, i d'oferir a les persones majors LGTBI els graus de llibertat i felicitat que mereixen.